Posted in agonie şi extaz, alice, any colors you like, architecture, arhivăreala, art, arta, atrium, aşa cum a fost, city, clădiri, colours, foto, fotografie, gallery, golden air, jpg, krasavita, magic, memories, my movie, photo, photography, poze, secrets, sibiu, story, the sign, then and now, this is the noise that keeps me awake, thru the lens, urban

dragon’s mane

C O P Y R I G H T © A L I C E D R O G O R E A N U 2011

7 thoughts on “dragon’s mane

 1. Catatonia
  Catatonia este un sindrom de tulburare psihologica si motorie. Catatonia nu este un diagnostic ci un termen descriptiv pentru o manifestare observata intr-o larga varietate de tulburari. Manifestarile psihomotorii ale catatoniei au fost impartite in 4 clase astfel: automatice, repetitive, de sevraj si rezistenta.

  Catatonia este un status de aparenta aresponsivitate la stimulii externi la o persoana care este aparent treaza, fiind dificil de diferentiat de encefalopatia difuza si statusul epileptic nonconvulsiv.

  Sindromul apare la copii, adolescenti si adulti. Este asociat cu un grup heterogen de conditii comorbide si este caracterizat de o varietate de simptome si semne ale afectarii expresiei de gindire si miscare voluntara. Tipic sindromul de catatonie este episodic cu perioade de remisie. Diagnosticul adecvat prompt este crucial pentru a preveni morbiditatea si decesul.

  Un sindrom catatonic similar apare dupa expunerea la medicatie antipsihotica. Persoanele cu autism, retard si alte tulburari neurologice sau de dezvoltare sunt in mod special vulnerabili la catatonie.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s